Home  |  Toevoegen aan Favorieten | Sitemap

Wat lucht is voor de longen, is begrip voor het hart.
(Steven Covey)
Effecten van Hartcoherentie

Aangetoond is dat gebruik van de HeartMath technieken en hartcoherentie training kan leiden tot een staat van fysiologische coherentie, waarbij ons lichaam (zenuwstelsel, hart en vaatstelsel, hormoonsysteem en immuunsysteem) efficiŽnter gaat functioneren. Dit uit zich in de praktijk in een hoger prestatievermogen, minder stress, verbeterd welbevinden, emotionele stabiliteit en een verbeterd fysiek functioneren.

Uit diverse onderzoeken kwamen bijvoorbeeld de volgende algemeen gewenste effecten naar voren:

  • Fysiologische effecten zoals bloeddrukverlaging, vermindering van slapeloosheid en aanmaak van het vitaliteitshormoon DHEA.
  • Helderder kunnen denken. In een onderzoek bij de politie in California werd een betere focus tijdens heftige incidenten gemeten, het vermogen om adequate beslissingen te nemen, en helder te communiceren na deze incidenten.
  • Afname van boosheid, vermoeidheid, ongeduld , stress en †toegenomen motivatie, productiviteit, dankbaarheid en helderheid (gemeten bij†gevangenispersoneel).

(voor meer informatie zie www.heartmath.org)

In de††Ode van †juni 2005 is een uitgebreid artikel over hartcoherentie verschenen ( zie Ode artikel juni 2005: een verandering in uw hart verandert alles).

In het boek "Uw brein als medicijn" van Dr. Servan-Schreiber schrijft deze Franse professor in de psychiatrie uitgebreid over de HeartMath methode. Zie ook Ode artikel juni 2006: Nooit meer Freud. Nooit meer Prozac.

 

Terug naar boven

© Leren met je hart, 2015